26/12/17

Polonez'in tadındaki sır:

Polonez, sağlıklı beslenme üzerine yaptığı Ar-Ge çalışmaları ile şarküteri et ürünlerine birçok farklı lezzet kazandırmaya devam ediyor. Polonez, Ar-Ge merkezinde çalışan veteriner hekim ve mühendisleriyle, toplum sağlığına uygun, fonksiyonel ve inovatif besinler üretmek için sürekli çalışıyor. Geçtiğimiz yıl. sadece %1 yağ oranlı, düşük kalorili ve yüksek protein içeriğine sahip 'Fit Yaşam' ve 'Glutensiz' ürünleri tüketicileri ile tanıştıran Polonez, 30 yıldır aynı lezzet formülünü kullanıyor.

Polonez'de göz kararı yok

"Polonezi her aldığınızda aynı lezzeti-tadı almanız için ana hammaddemiz dana eti her zaman en üst kalitede tedarik ediliyor. Bunun yanı sıra ürünlerimizde kullanılan tüm baharatlar da hassas teraziler ile ölçülerek kullanılıyor. Asla göz kararı yok. Bu nedenle tüketicilerimiz her defasında farklı bir tat yerine alıştığı Polonez lezzetini buluyor" diyen Polonez Genel Müdürü Andaç Günsoy, tariflerindeki püf noktalarından da örnekler verdi. 
Kullandığımız malzemeleri özenle seçiyoruz 'Bizim lezzet sırrımızın en önemli unsuru kullandığımız et. Otuz maddelik bir sartnamemiz var. Bu otuz maddeden bir tanesine dahi uymayan eti tesislerimizden içeri sokmuyoruz. Sağlıklı hayvan olması. tüm besi özelliklerinin sağlanmış olması. entegre tesislerde veteriner hekim kontrolünde islami usullere göre kesilmesi. sağlık sertifikalarının tam olması, etin soğutulmuş ve dinlendirilmiş olması. 18-24 ay arası yaşta olması birincil şartlarımız. Özellikle simental, hereford, limuzin ve şarole ırklarını tercih ediyoruz. Et alımımızın tamamı İç Anadolu Bölgesinden özellikle Ankara ve Kayseri'den gerçekleşiyor. Etin dışında kullandığımız diğer hammaddeleri de büyük bir hassasiyetle seçiyoruz. Örneğin pastırma yapımında sarımsak tozu değil çiğ sarımsak kullanıyoruz. Özellikle Kastamonu Taşköprü sarımsağını tercih ediyoruz."

"Et ürünleri inceldikçe lezzetlenir. Bu nedenle ürünlerimizi tüketicilerimizle buluşturan şarküteri personellerine bizim ürünlerimizi mümkün olduğunca ince kesin diyoruz." 

İlginizi çekebilecek diğer haberler

29/06/20

Yeni sosislerimiz; Dana Frankfurter & Dana Bratwurst Sosis

Özel olarak formüle edilmiş Dana Frankfurter ve Bratwurst sosisler, dana eti ve özel seçilmiş baharatlarla hazırlanarak üretiliyor..

16/08/18

Breakfast Dergisi Röportajımız

Çölyak hastalığı ve gluten duyarlılığı olanlar için üretilen ürünlere her geçen gün bir yenisi ekleniyor.Glutensiz, çemensiz pastırma da onlardan biri.

Sağlıklı Yaşamın İpuçları
Polonez Yaşam'da!