14/02/18

Glutensiz Hayata

Polonez Genel Müdürü Andaç Günsoy: "Sağlıklı ve kaliteli beslenme adına dikkatli bir üretici olmak, Polonez'in en önemli misyonudur! Sektörünün öncüsü olarak 1 yıldır Polonez ürünlerinde "Glutensiz" dönemi başladı." 

Son zamanlarda aşırı şişkinlik, halsizlik, karın ağrısı gibi sorunlarınız var... Genel kontrollerinizde bir problem yok ama doktorunuz bir de gluten hassasiyetinizi ölçmek istedi... Hiç düşündünüz mü, hasta değil "gluten duyarlısı" olabilirsiniz. Hatta kabızlık veya ishal, solgunluk, deride kaşıntı, kilo kaybı, baş ağnsı, ödem vb. pek çok belirtilerin bir ya da birkaçı görülüyorsa siz de gluten duyarlısı ya da bundan kaynaklı bir hastalık olan "Çölyak" hastası olabilirsiniz... Gluten; başta buğday olmak üzere tahıllarda bulunan bir protein grubuna verilen isim. Arpa, çavdar, yulaf gibi tahıllar içerisinde de bulunuyor. Buğday içerisinde 30 çeşit protein var ve bu proteinlerden glutenin ve gliadin adı verilen iki protein su ile etkileştiğinde gluten adı verilen esnek maddeyi oluşturuyor. Normalde gluten, sindirim organlarında kolaylıkla sindirilebilir ancak bazı insanlarda gluten hassasiyeti ortaya çıkabilir. Glutenli ürünlere aşırı hassasiyet olarak özetlenebilecek Çölyak, genetik bir hastalık olarak tanımlanıyor ve her yaşta ortaya çıkabiliyor. Günümüzde her 200 kişiden birinin Çölyak hastası olduğu öngörülüyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de tanısı konmuş 80 bine yakın Çölyak hastası var. Çölyak hastalığının günümüzde tek tedavi şekli ise yaşam boyu sürecek olan gluten diyeti. 

Polonez Glutensiz 1 yaşında! 

"Sağlıklı ve kaliteli beslenme adına dikkatli bir üretici olmak, Polonez'in en önemli misyonudur." diyen Polonez Genel Müdürü Andaç Günsoy, beslenmeyle ilgili bu önemli sağlık gündemine kayıtsız kalmadıklarının altını çiziyor ve sektörünün öncüsü olarak 1 yıl önce Polonez ürünlerinde "Glutensiz" dönemini başlattıklarını vurguluyor ve şöyle devam ediyor "2017 yılında Gluten Hassasiyeti ve Çölyak hastası olan tüketicilerimizin taleplerini dikkate alarak üretimimizde önemli bir devrim gerçekleştirdik.

Glutensiz gıdalar; gluten içeriği 20 mg/ kg ile sınırlandırılan gıdalar olarak tanımlanıyor. Biz de füme et, jambon, kavurma, salam (hindi salam ve macar salam), sucuk ve sosis üretimimizi bu sınıra çektik. Polonez'in pastırma hariç tüm ürünleri glutensizdir." 

Farkındalık yarattık! 

Günsoy farkındalık oluşturmak ve gluten diyeti yapanları doğru yönlendirmek amacıyla Polonez'in tüm bu ürünlerinin ambalajlannı yenileyerek "glütensiz" ibaresi koyduklannı bildirerek şöyle devam ediyor "Bu çalışmalarımızla sektörümüzün de öncüsü olarak hem sektörümüzde hem de tüketicilerimizde önemli bir farkındalık yarattık. Gluten bağışıklık sistemini kuvvetlendirici bitkisel bir protein aslında. Bu eksikliği tamamlamak amacıyla protein ağırlık, et, balık, süt ve yumurta gibi temel besinler diyette serbestçe kullanılabiliyor. Zaten pahalı, zor ve sıkıcı olan gluten diyetini yapanlar birçok lezzetten de mahrum kalıyor. Beslenme şartlarına uygun ürünleri her yerde kolayca bulmaları zor oluyor. Glutensiz ürünlerimizle bu yaşam tarzını benimsemiş kişilerin hayatını kolaylaştırdığımız gibi sofralarını da lezzetlendiriyoruz. Dünyada glutensiz gıda üretiminde büyük bir çeşitlilik var. Ülkemizde de son yıllarda birçok gıda üreticisi büyük adımlar attı. Bu çerçevede kendi sektörümüz adına önemli bir bilinçlendirme sağlamaktan gurur duyuyoruz." 
 

İlginizi çekebilecek diğer haberler

08/09/20

Polonez’den yeni üretim teknolojisine 3 Milyon Euro yatırım

Polonez, dilimleme ve paketleme entegre teknolojisine yatırım yaptı. Yeni ürünler, yeni paket dizaynları ve yeni logosuyla markayı gençleştirdi. 

24/05/18

Polonez’den Türkiye’de bir ilk: “Glutensiz Pastırma”

Gıda bilimi üzerine yaptığı çalışmalar ile şarküteri et ürünleri sektöründe birçok yeniliğe imza atan Polonez, şimdi de ilk kez “Glutensiz Pastırma”yı tüketicilerle buluşturuyor. Sırada, şarküteride inovasyonu kanıtlayacak pek çok yeni ürün daha var.

Sağlıklı Yaşamın İpuçları
Polonez Yaşam'da!